IndexIndex  GebruikerslijstGebruikerslijst  InloggenInloggen  RegistrerenRegistreren  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  

Deel | 
 

 Where Am I..

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Cindy11

avatar

Aantal berichten : 11
Registratiedatum : 13-06-12
Leeftijd : 20
Woonplaats : Zaventem, België
Characters : Fearless Beauty - Merrie - Horse

BerichtOnderwerp: Where Am I..   do jun 21, 2012 7:53 am

De merrie stond rustig aan een meertje in het bos te drinken omdat haar keel wat droog was geworden na die dagen van een schuilplaats te zoeken. Nooit had ze nog een teken van haar kudde opgevangen, dus had ze de hoop al lang opgegeven om daar naar te zoeken. Toen ze een geritsel hoorde tussen de bossen keek ze op en zag twee reflecterende ogen door het struikgewas heen. Ze deed bang wat stappen achteruit waardoor ze uiteindelijk hard door de bossen heen rende.

Ze sprong soepel over obstakels zoals omgevallen bomen en hoge stenen. Ze werd achterna gezeten door een dier dus moest ze hier zo snel mogelijk weg raken. Door de eerdere inspanning die ze had gedaan, voordat de wolf was opgedoken, was haar uithoudingsvermogen verminderd dus was ze verplicht te vertragen voor ze flauw zou neervallen. Na een paar seconden kwam ze op een veld terecht, maar de wolf volgde niet meer en trok zich terug de bossen in.

De merrie remde meteen af en keek rond. Waar was ze? Ze keek ietwat bang om zich heen en draaide soms een rondje om een herkenningspunt te vinden, maar die vond ze niet. Er klonk een schelle hinnik uit haar keel door de inspanning van daarnet en ze zakte dan gewoon neer in het gras om uit te rusten. Ze zou later wel uitvogelen waar ze eigenlijk was. Misschien waren hier nog anderen, want ze zou hier vast niet de enige zijn. Toch?

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Won'tSurrender

avatar

Aantal berichten : 6
Registratiedatum : 17-06-12
Woonplaats : Krimpen aan den IJssel - Zuid Holland
Characters : Tahoma-Hengst-Horse


BerichtOnderwerp: Re: Where Am I..   do jun 21, 2012 8:45 am


De hengst had zichzelf toegestaan om éven te rusten. Was op zijn zij gaan liggen en een zucht verliet zijn keel. De rust om hem heen bracht hem tot enige ontspanning van zijn doodvermoeiende avontuur. Hij snoof, luisterde aandachtig terwijl zijn bewustzijn aan de realiteit afzakte. Een schelle hinnik vulde zijn gedachtegang. Uit alle macht sprong het dier gelijk op, schudde zich uit en keek met zijn hoofd fier geheven rond. Snoof een enkele keer weer. Waar kwam het vandaan? Het enige wat zijn gedachten op dit moment kon vullen was die kleine vraag. Die vraag die hem cruciaal kon zijn. Om het geluid voor te zijn, -aangezien het een paard was maakte hij zich niet al te veel zorgen- liep hij erop af. De richting uit waar het dier dacht dat het vandaan kwam. De hengst zijn tred was stil, zo probeerde hij dan te lopen. Ongemerkt proberen te blijven voor alles wat kon ademen. Op je hoede voor alles en iedereen. Niemand vertrouwen en iedereen aanvallen die er als een bedreiging uit ziet. Sterker of groter, verdedigen of vluchten. Vluchten leek een betere optie, maar hij hield er niet van. Het was zijn instinct die het hem liet doen, niet zijn karakter. Die zou zorgen dat hij doorvocht tot het bittere einde, en dat zou hij ook doen met het gevaar of iets wat zijn pad zou kruisen. Wild schudde hij zijn hoofd, tegen alles. De vermoeidheid, de uitdroging. De schorre keel en kurkdroge tong. De achtervolgende herinneringen en de verse wonden. Hij schudde het van zich af, voor nu. Op het moment moest hij helder kunnen denken, geen verdoezelende gedachten hebben op alles wat hier niet mee te maken had. Maar naarmate hij dichterbij kwam werd hij meer gespannen. Op zijn hoede stak hij zijn hoofd weer de lucht in. Stapte nu richting het smakelijke groen van de open vlakte. Verbood zichzelf om er ook maar even zijn neus naar toe te steken. Want hoe dichterbij hij kwam, hoe meer hij merkte dat hij niet alleen was. Ergens tussen de grassen, te ver om nog duidelijk te zien zag hij iets liggen. Een iemand, een paard wat hij haatte. Hij kende het dier niet, hij wilde het dier niet kennen. Als een bedreiging zag het er niet uit, dus bleef hij staan op een enig grootte afstand. Veilig genoeg voor hem om vlug na te kunnen denken als het dier op stond, of zich naar zijn kant keerde. Hij dacht na; observeerde de bonte merrie en bleef uiterst stil. De wind kwam vanachteren, dus bracht die zijn geur mee. Hij stapte weg om uit de wind te komen. Zijn tred werd soepeler, omdat hij alweer een tijdje had gestapt, hij werd stiller door de enige lenigheid die zich weer even had gevormd. Toen hij de wind van voren kreeg stopte hij geruisloos en bleef weer op een veilige afstand staan. Hield zijn hoofd fier om goed te kunnen kijken, was verscholen tussen de bossen en bomen in het dik beboste stukje.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Cindy11

avatar

Aantal berichten : 11
Registratiedatum : 13-06-12
Leeftijd : 20
Woonplaats : Zaventem, België
Characters : Fearless Beauty - Merrie - Horse

BerichtOnderwerp: Re: Where Am I..   do jun 21, 2012 9:06 am

Ze had lichte bewegingen gehoord maar dacht dat dat gewoon de wind was die wat opstak over het gras heen. Ze bleef nog steeds vermoeid liggen, zou pas opstaan als het echt nodig zou zijn, maar dat leek nu niet zo. Tot een onbekende geur haar neus in drong. De merrie keek meteen over het gras heen en was aan haar gestalte te zien wat vluchtig en angstig. Ze sprong moeizaam op en keek om zich heen. Ze draaide weer een paar rondjes rond haar as maar zag niets of niemand hier. Van wie was die geur dan. ze leek een klein iets van geluid te horen in de bossen en draaide angstig haar oren wat opzij maar er ging er één wel weer naar voor uit nieuwsgierigheid. Wie of wat was daar in de beboste delen? Ze hinnikte weer zacht. Misschien dat deze persoon zich weg had gestopt omdat ze misschien een bedreiging zou zijn? Maar echt angstaanjagend zag ze er toch niet uit? Ze zag er juist breekbaar en bang uit.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Won'tSurrender

avatar

Aantal berichten : 6
Registratiedatum : 17-06-12
Woonplaats : Krimpen aan den IJssel - Zuid Holland
Characters : Tahoma-Hengst-Horse


BerichtOnderwerp: Re: Where Am I..   do jun 21, 2012 9:27 am


Tahoma keek op zijn hoede naar het dier. Observeerde de merrie van top tot teen. Grifte haar in zijn geheugen als een angstig dier. Zijn vraag was nu echter of hij er op af ging; een bedreiging zou vormen. Of het dier met rust zou laten, haar ook maar uit laten rusten want zelf was hij ook niet vol met energie. De merrie trok daarnaast ook niet zijn interesse. Hij haatte het als ze zich ook nog eens dubbelop als vluchtdieren gedroegen. Wild schudde hij zijn hoofd, de lichte blonde manen vlogen even alle kanten op en eindigden aan twee kanten. Wild over elkaar heen liggend of wat recht opstaande. De hengst schraapte met zijn hoef, boog zijn hals eens en hield zijn hoofd wat schuin. Rot plek dat het was. Zijn kont kwam de richting van de merrie uit, hij had zich gedraaid en ging nu met een snelle draf weg. Zoekende naar water, zichzelf tot het uiterste uitputtend om te vinden wat hij nu het meest nodig had. Vocht, water, iets van vloeistof dat zijn strot van schuurpapier kon helen. Tussen de bomen door scheen de warme zon op zijn palominokleurige vacht, onder het vuil. Onder de verse wonden en littekens. Elke stap die hij zette maakte het er tot toe dat hij meer prikkelbaar werd door de wond bij zijn been die zich rekte en weer ontspande. Zo kon je het dan noemen, hij trok hem zo’n beetje open. Met een fel kniewerk draafde hij door.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Cindy11

avatar

Aantal berichten : 11
Registratiedatum : 13-06-12
Leeftijd : 20
Woonplaats : Zaventem, België
Characters : Fearless Beauty - Merrie - Horse

BerichtOnderwerp: Re: Where Am I..   do jun 21, 2012 9:41 am

Ze ging wat rechter staan toen ze hoorde dat het andere paard was weg gedraafd en bleef dan maar staan waar ze stond in het hoge gras. Ze ging er niet achterna, als hij wegliep moest dat wel betekenen dat hij, of zij, geen aandacht wou krijgen van haar. Ze draafde voor de zekerheid toch een stukje van de bossen weg en ging wat meer op het veld staan en graasde daar wat om weer op krachten te kunnen komen moest ze weer weg willen komen. Beauty keek nog wel overal om zich heen om zeker te weten dat er geen gevaar zou dreigen, anders kon het verkeerd aflopen. Zouden er ook nog andere paarden rondlopen hier? Het was onmogelijk dat zij en het andere paard de enige waren op deze plek. Ze zou later wel zien wie of wat er nog zou komen. In ieder geval zou ze erop wachten.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Won'tSurrender

avatar

Aantal berichten : 6
Registratiedatum : 17-06-12
Woonplaats : Krimpen aan den IJssel - Zuid Holland
Characters : Tahoma-Hengst-Horse


BerichtOnderwerp: Re: Where Am I..   vr jun 22, 2012 6:15 am


De grond onder zijn hoeven werd drassiger. Vochtiger, dat betekende dat er in de buurt water was. Dus zijn pas ging van stap naar een galop. Zoekende naar hetgene wat hij zo had gemist. Zo nodig had, en na lang zoeken kreeg hij wat hij wilde. Uit het niets zag hij tussen de struiken iets glinsteren. Maar hij moest wel over, of door de struiken wilde hij bij het fijne water komen. De hengst keek naar de struiken. Snoof zachtjes en drukte zijn neus er eens tegen. Het prikte, dus er door heen gaan zou niet zo fijn zijn.

Chagrijnig liep de hengst wat terug. Schatte de afstand in en hield zijn hoofd schuin, denkend. Wie verzon dan ook om natuur zo te laten groeien. Je zo te kwellen. In een vlotte overgang van halt naar galop ging hij op de struiken af. Hoog waren ze niet, hooguit een meter. Misschien iets meer, dus het dier sprong er met gemak over heen en kwam aan bij zijn bestemming. Het water, helder en schoon. Zonder ook maar na te denken begon de palomino hengst Tahoma te drinken. Alleen maar te drinken, zonder pauze.

Toen hij eindelijk tevreden was en zijn strot weer op en top was kwam zijn hoofd fier in de lucht te hangen. Het dier snoof, schudde zijn hoofd eens wild en sloeg met zijn staart. Rust, dat wilde hij nu. Maar veilig vond hij het hier niet, bij het water. Dat trok andere vormen van leven aan. Dus galoppeerde de hengst in een snelle maar uiterst lichte tred weg.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Cindy11

avatar

Aantal berichten : 11
Registratiedatum : 13-06-12
Leeftijd : 20
Woonplaats : Zaventem, België
Characters : Fearless Beauty - Merrie - Horse

BerichtOnderwerp: Re: Where Am I..   ma jun 25, 2012 7:49 am


De wind stak op dus moest ze weer eens verder trekken. De avond begon te vallen wat alles er kwader lek uit te zien en het leek alsof je op elk moment aangevallen kon worden. Beauty galoppeerde verder de vlakte op om ergens een goede slaapplek te kunnen vinden, dicht bij het water en een plek met veel sappig en groen gras. De hengst van daarstraks zou ze ooit nog wel eens terug zien hier. Anders zou hij wel verder het bos zijn in gelopen naar andere delen die zij nog nooit had gezien. De merrie vertraagde haar pas toen ze water hoorde stromen en liep die richting uit. Ze kwam bij een meertje aan met daar rond wat gras en een paar meter verderop wat hoger gras. Met een rustig pas liep ze het hoge gras in en keek eerst nog even rond of er geen gevaar kon dreigen. Toen dat niet leek ging ze rustig in het gras liggen en keek eerst nog even om zich heen om echt zeker te weten dat ze hier veilig was.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Won'tSurrender

avatar

Aantal berichten : 6
Registratiedatum : 17-06-12
Woonplaats : Krimpen aan den IJssel - Zuid Holland
Characters : Tahoma-Hengst-Horse


BerichtOnderwerp: Re: Where Am I..   ma jun 25, 2012 8:21 am


De hengst rende uiterst stil, maar op zijn snelst. Hij snoof luid en ging nog eens de route langs het water door. Als hij een grotere bron van water kon vinden kon hij misschien enigszins al die wonden spoelen. Een frisse duik nemen waar hij zo graag zin in had. Maar toen hij bij een vrij mooi meer aankwam. Wist hij dat hij hier fout zat. Aangezien hij een merrie opmerkte. En hier stond hij niet beschut. Het gras stond hoog, maar met een goed oog zag je de merrie zo. Hij snoof woest, liet zijn hals in een boog hangen en schraapte wild met zijn hoef over de grond. Gooide dan zijn hoofd wild de lucht in, met een dominant uiterlijk. Een overweldigende woeste blik stond in zijn ogen. Maar aanvallen deed hij niet. De merrie mocht haar rust wel hebben, aangezien hij het ook wel nodig had. Dus sprintte hij de andere kant op, door zich om te draaien. En rende met een uiterst lichte pas verder. Was het na een tijdje zat om zo lichtvoetig te moeten zijn en rende dus gewoon in een machtig woeste pas verder. Hoe hij altijd zou rennen. Als hij niet op zijn teentjes getrapt zou zijn door een of ander dier die misschien een bedreiging vormde. Maar de merrie was zwak, hij voelde het aan. Dus rende hij op zijn pas.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Cindy11

avatar

Aantal berichten : 11
Registratiedatum : 13-06-12
Leeftijd : 20
Woonplaats : Zaventem, België
Characters : Fearless Beauty - Merrie - Horse

BerichtOnderwerp: Re: Where Am I..   wo jun 27, 2012 11:05 am


De hoef stappen van een ander paard was makkelijk te onderscheiden dan van een wild dier. De merrie keek toch wat nieuwsgierig op en zag dat het de hengst weer was die ze eerder op de dag had gezien. Hoe vaak zou ze hem nog tegen komen? Hij en zij konden toch niet de enige zijn hier? Dat was praktisch onmogelijk. Beauty voelde zich er totaal niet meer goed bij. Blijkbaar zat ze toch nog in het zicht, en dat wou ze niet. Misschien dat het bos verderop wat betere bescherming kon bieden voor haar.

De merrie sprong meteen weer op en schudde zich wild uit. Ze voelde zich bekeken vanuit de bossen maar dat zou ze zich vast verbeelden. Ze nam een hap van het gras, nam een paar slokken van het water en draafde dan in een rustige elegante pas naar de overkant van de vlakte heen. Elke stap dichter bij de bossen, leek meer zorgen bij haar op te brengen. Net voor het bos stond ze stil en staarde een tijd het bos in. Er was daar iemand, of iets. Ze deinsde wat achteruit maar zag niets of niemand volgen. Haar oren schoten elke kant op om te luisteren of ze wat hoorde maar niets trok haar aandacht. Ze deed nog een paar stappen naar achteren en keek wat angstig rond. Was er nou iemand of niet? De hengst kon het niet zijn want die was de andere kant op gerend. Beauty zou het zichzelf vast verbeeld hebben en liep toch twijfelend het beboste deel in, maar wel op haar hoede voor als er iets gebeurde.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Where Am I..   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Where Am I..
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Passionata. :: Messageboard :: The Valley-
Ga naar: